La nostra història

Orígens

El Club Gimnàstic Vic remunta el seu origen a l’Escola de Gimnàstica de Vic. Una escola que es va crear amb l’objectiu principal de donar a conèixer i iniciar als infants i adolescents a la gimnàstica de forma lúdica i sense oblidar aspectes bàsics d’aquest esport com són: el coneixement del propi cos, l’esforç i la constància, l’empoderament, la responsabilitat, la motivació i la il·lusió, el companyerisme, l’amistat, el respecte i la cooperació entre iguals, així com el respecte i la comunicació amb l’equip tècnic.

Durant aquesta primera etapa van passar per l’Escola de Gimnàstica de Vic un centenar d’infants i adolescents tenint la possibilitat de practicar aquest esport que els permetia experimentar noves sensacions, moviments i acrobàcies de manera divertida i diferent.

1989

Arrel de la bona rebuda de la gimnàstica a la ciutat de Vic i els seus entorns, i gràcies a l’ambició de les persones al capdavant per a seguir creixent i poder oferir noves oportunitats com la competició, es va començar una segona etapa que marcarà per sempre l’actualitat: la creació del CLUB GIMNÀSTIC VIC.

Així doncs, va ser a l’any 1989 que va aparèixer el Club el qual oferia la possibilitat de que gimnastes de l’Escola de Gimnàstica amb qualitats i voluntat de competir hi poguessin tenir un lloc. A partir d’aquell moment, les instal·lacions on s’entrenava es van fer petites, i la primera junta del Club va fer el possible per tal de millorar-les.

1996

Va ser l’any 1996 quan finalment es van aconseguir les noves instal·lacions de l’Ajuntament de Vic, el Pavelló de l’Ausoneta. El pavelló de gimnàstica va representar una millora en els entrenaments a la vegada que va permetre augmentar poc a poc el nombre de places per les persones que volien practicar la gimnàstica. I és que durant aquell període es va mantenir l’Escola per als qui es volien iniciar a aquest esport i per aconseguir la base de la gimnàstica de competició que faria créixer el Club.

El bon funcionament del Club en aquell moment va permetre que comencés una tercera etapa que ha conduït fins a l’actualitat.

En aquesta etapa el Club s’ha anat consolidant i expandint en el món de la gimnàstica catalana, sumant un bon palmarès, aportant gimnastes al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i aconseguint formar gimnastes a tots els nivells, tant educatius com competitius.

Futur

En tot aquest recorregut de gairebé cinc dècades d’història, el Club Gimnàstic Vic s’ha fet un lloc en la tradició esportiva de la ciutat i en l’escenari de la gimnàstica catalana. Totes les persones que han format part de les diferents etapes del Club han contribuït a teixir un estil propi d’ensenyament de la gimnàstica, que al tenir una base consolidada permet i permetrà seguir evolucionant en els valors esportius, socials i humans que ens caracteritzen com a Club. Un estil que combina tant la base pedagògica i educativa com la base tècnica i competitiva, i que contribueix a fomentar la idea que la gimnàstica engloba tant l’esport base i d’entreteniment com l’esport d’alta competició. El Club, doncs, continuant amb un dels objectius inicials, seguirà vetllant perquè la gimnàstica segui un esport accessible per a qualsevol persona.